ZBIRANJE PODATKOV

Želimo vam zagotoviti najboljšo možno uporabniško izkušnjo in osebni podatki, ki jih zbiramo o vas, nam to omogočajo. Če izvedete nakup pri nas, bomo morali obdelati vaše podatke, da vam zagotovimo ta izdelek. Ob izbiri, da se izdelek dostavi s kurirsko službo, bomo morali kurirju posredovati vaše ime in kontaktne podatke. 

Če se prijavite za prejemanje naših e-novic in sporočil, nam dajete svoje soglasje za obdelavo vaših kontaktnih podatkov v ta namen. Svojo privolitev lahko kadarkoli prekličete tako, da nas kontaktirate na naš e-poštni naslov info@maleumetnine.si.

V določenih okoliščinah moramo vaše podatke uporabiti za vodenje našega poslovanja. Kot podjetje verjamemo, da imamo za to legitimen interes, vendar to ne vpliva bistveno na vaše pravice ali interese.

Včasih smo po zakonu dolžni posredovati informacije ustreznim agencijam. Na primer, dovoljeno nam je posredovati podrobnosti o vseh osumljenih vpletenosti v kriminalno dejavnost, vendar bomo to storili le v skladu z zakonom.

Nekaj glavnih načinov zbiranja vaših podatkov:

Ko obiščete našo spletno stran in ko opravite spletni nakup. V tem primeru bi zbirali le podatke, ki temeljijo na transakcijah. Ko sodelujete z nami na družbenih omrežjih. Ko nas kontaktirate na kakršen koli način, kot je e-pošta ali družbeni mediji, z vprašanji ali poizvedbami.

Vaše osebne podatke bomo hranili le toliko časa, kolikor je potrebno glede na namen, za katerega so bili zbrani.

Če ste se prijavili na e-novice, vam jih bomo poslali le z vašim soglasjem.

Podjetje je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine. Podjetje ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja.

Skupna raba vaših podatkov s tretjimi osebami za uporabo za namene spletne strani maleumetnine.si:

Vaše osebne podatke včasih delimo z zaupanja vrednimi tretjimi osebami, na primer s kurirskimi podjetji, da zagotovimo, da vaša naročila prispejo do kraja, kamor ste nas prosili, da jih dostavimo. Za plačila preko sistema Stripe.

Vendar pa pri vseh takih tretjih osebah uporabljamo naslednje pravilnike, da zaščitimo vaše podatke: Tretjim osebam posredujemo samo informacije, ki jih potrebujejo za izvajanje svojih posebnih storitev. Tretja oseba lahko vaše podatke uporablja samo za natančne namene, ki jih določimo v kateri koli pogodbi z njimi. Tretja oseba bo vaše podatke varno izbrisala, ko niso več potrebni za natančen namen.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Podjetje teh podatkov ne bo uporabilo v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Podjetje podatkov uporabnikov ne bo uporabilo za pošiljanje promocijske elektronske pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo izrecno soglašal. Podjetje lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Pravico imate do informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov in pa popravka vaših osebnih podatkov, kadar so nepravilni ali zastareli. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na naš e-mail naslov.


PIŠKOTKI

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Spletna stran maleumetnine.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.