24 idej za veseli december

Veseli december je mesec, v katerem si radi vzamemo čas za vse, ki jih imamo radi. Da bi dneve preživljali kar se da kvalitetno, sva za vas pripravili kar 24 idej, kaj v teh prazničnih dneh lahko počnete. ? Če vam vseh idej ne uspe uresničiti v decembru pa je še bolje, da jih nekaj prihranite za januar, ko nam je ponavadi bolj dolgčas. Aja, vrstni red aktivnosti si lahko po mili volji prilagodite. ?

1. OGLED NOVOLETNIH LUČK

Ljubljana, Koper, Maribor ali pa katero drugo mesto, ki vam je bližje. Vsa so lepo okrašena in imajo praznično vzdušje. Po dveh letih so ponovno dovoljene stojnice z različnimi dobrotami, ki v teh mrzlih dneh še kako prijajo.

2. PEKA PIŠKOTOV

Brez vonja po piškotih, ni pravih praznikov. Če pa vam slučajno zmanjka časa, si lahko kupite našo svečko s skrivnim sporočilom in vaš prostor bo kljub temu, da jih ne boste naredili, dišal po sveže pečenih piškotkih.

3. BOŽIČNO FOTOGRAFIRANJE

Božična fotografiranja so postala pravi hit. Veliko ljudi se odloči, da se gre fotografirati kar k profesionalnim fotografom, ki so za decembrska slikanja na polno zasedeni. Ni pa nujno, da je to edina opcija. Fotoaparat ali pa telefon postavite na stativ, če to ni možno pa ga naslonite na kakšen predmet, nastavite odštevalnik in se sami poslikajte kar doma.

4. NAREDI SI BOŽIČNO PLAYLISTO

Nimaš ideje? Zate sva pripravili top 20 najinih najljubših božičnih pesmi, mogoče pa katerega od njih dodaš na svoj seznam.

5. IZDELAJ DARILA

Za darila ne potrebuješ zapravljati ogromno denarja. Najpomembneje je, da je nekaj podarjeno iz srca. Če nimaš prave ideje, jo poišči na Pinterestu. Vpiši »DIY Christmas gift« in darilo lahko izdelaš kar sama. Nekaj idej pa najdeš tudi na najini spletni trgovinici.

7. POJDI NA SNEG

Če imamo srečo, sneg v Sloveniji zapade v nižjih predelih tudi decembra. V primeru, da ga ni pa se usedi v avto in se v dobri družbi odpelji tja, kjer je. Ne bo ti žal.

8. MOZIRSKI GAJ

V Mozirskem gaju te čaka prava zimska pravljica. Z 1,6 milijoni lučk navdušuje tako otroke kot starejše. Če ti je ne uspe obiskati v decembru, naj ti zaupava, da bo razstava lučk trajala vse do februarja.

8. IZDELAJ IN POŠLJI PRAZNIČNE KARTICE

Kljub sodobni tehnologiji, je pismo vedno lepo dobiti. Če so v njej napisane lepe želje pa še toliko bolj. Bodi kreativna in sama ustvari kartice ter jih pošlji vsem, ki ti nekaj pomenijo.

9. BODI HVALEŽNA

Najlažje je tarnati, kaj nam gre narobe in premalokrat smo hvaležni za to kar imamo. Naj bo mesec december še posebej v znamenju hvaležnosti. Vzemi list papirja in nanj vsak večer pred spanjem napiši 3 stvari, za katere si hvaležna. Boš videla, da se bo tudi tvoje razpoloženje hitro spremenilo na bolje.

10. RAZVAJAJ SE V BANJI Z MEHURČKI

Če imaš doma banjo si vzemi večer zase. Na obraz si daj masko za obraz, v vodo vrži žogico s svojim najljubšim vonjem in samo uživaj v brezdelju. Za še boljši učinek si telefon nastavi na letalski način.

11. RAZVIJ FOTOGRAFIJE IZ LETA 2022

Odkar imajo mobilni telefoni funkcijo fotografiranja, iz leta v leto na njem hranimo vse več fotografij, razvijemo pa jih vedno manj. Žal pa včasih tehnika zataji, zato si letos vzemi čas in si naredi album iz leta 2022. Ne rabi jih biti ogromno. Že ključne fotografije ti bodo ogrele srce, ko jih boš pogledala čez nekaj let. Če pa imate doma dojenčka, lahko vse svoje spomine iz prvega leta z njim shranite na enem mestu – v našem albumu Pravljično prvo leto, kjer je dovolj prostora tudi za pisanje.

12. POJDI NA VEČERJO S PRIJATELJI

December je čas za druženje in kaj je lepšega kot večerja s prijatelji. Bodi pobudnica, določite dan in rezervirajte restavracijo.

13. OBISK GLEDALIŠČA

Če imaš majhnega otroka, lahko to izkoristite za obisk kakšne izmed otroških predstav, v nasprotnem primeru pa je ogromno odličnih predstav tudi za odrasle.

14. OKRASI SMREKICO

Nekateri jo imajo okrašeno že novembra, drugi malo pred božičem. V katero skupino spadaš ti?

15. OBLECI BOŽIČNI PULOVER

Če še nimate, v službi predlagaj, da imate »ugly sweater day«. Naj vsak potegne ven iz omare svoj božični pulover in uživajte v vzdušju, ki bo nastal na tisti dan. Smeha in zabave zagotovo ne bo manjkalo.

16. POJDI DRSAT

Večina drsališč sposoja drsalke, zato ne potrebuješ nič drugega, kot da greš in uživaš v drsanju.

17. DONIRAJ STARE IGRAČE IN KNJIGE

Doma se ti na njih nabira prah, nekdo pa bi jih bil zelo vesel. Naloži na kup vse tiste, ki jih že dolgo nisi uporabila in jih podari kakšni dobrodelni organizaciji.

18. Z DRUŽINO PREPEVAJTE BOŽIČNE PESMI

Mogoče ti je nerodno, a verjemi, da se boste ob petju povezali, teti, ki je brez posluha pa se boste dodobra nasmejali.

19. POJDI V KINO

Kino je vedno dobra ideja. Oglej si nov božični film ali pa kaj drugega. Decembra je v kinu še posebej prijetno vzdušje.

20. PREBERI DOBRO KNJIGO

Čas dolgih noči je idealen za popestritev večera z dobro knjigo. Vzemi si čas in v roke vzemi tisto, ki že dolgo čaka na vrsto. Samo pol ure na dan in hitro ti bo branje knjig postala rutina.

21. POVABI PRIJATELJE NA VEČER IGER

Vsak naj s seboj prinese eno družabno igro, pripravi hitre prigrizke in zabava se lahko začne.

22. NAREDI SNEŽENEGA MOŽA

Za to potrebuješ sneg. Če ga ni dovolj, se zapelji nekam kjer je ali pa aktivnost prestavi na januar.

23. GLEJ STARE ALBUME

Pregledovanje albumov na dan prinese spomine, ki ti bodo ogreli srce tudi v hladnih zimskih dneh. Skupaj z družino obujajte spomine, kako ste se imeli lepo, nato pa si zapišite, kaj vse bi lahko počeli v naslednjem koledarskem letu.

24. MARATON BOŽIČNIH FILMOV

Tudi, če si jih pogledala že stokrat, je to nekaj, v čemer uživamo prav vsak december. Zraven si pripravi še hitre prigrizke in uživaj pod toplo odejo.

V decembrskih aktivnostih začni uživati še danes. Naj se veseli december začne. Svoje dogodivščine lahko na socialnih omrežjih deliš z nama in naju označiš z @maleumetnine. Z veseljem jih bova pogledali. Želiva vam kar se da pravljičen december. Pustite si, da otrok v vas ponovno zaživi.

To od naju za danes in se beremo prihodnjič.

Z ljubeznijo, Male umetnine ❤️


Napiši komentar