5 idej za popoln BABY SHOWER

Baby shower je zabava, organizirana v čast dojenčku, ki se bo vsak čas rodil. ? Za bodočo mamico je to zelo poseben dogodek, saj ima na kupu vse bližnje prijateljice in sorodnice. Večino po navadi vidi zadnjič, predno gre rodit. Mamice so si med seboj zelo različne, zato je pomembno, da je baby shower prilagojen vsaki posebej. Da bo zabava uspela in se bo o njej govorilo še dolgo časa za tem, sva zate pripravili 5 idej za popoln baby shower. ?

Si vedela, da baby shower prihaja iz Amerike?

Baby shower kot ga poznamo danes, so najprej začele praznovati ženske v Združenih državah Amerike. In sicer v poznih 40. in 50. letih 20. stoletja, ko je po vojni sledila »baby boom« generacija. Na zabavi so jih prijateljice oskrbele s stvarmi za prihajajočega novega člana. Kljub temu, da je baby shower še en praznik iz Amerike pa je vedno bolj popularen tudi pri nas v Sloveniji. In morava priznati, da je nama zelo všeč, saj imamo tako še en razlog za druženje, praznovanje, veselje in ustvarjanje nepozabnih spominov.

1. NAPOVEDANA ZABAVA ALI ZABAVA PRESENEČENJA

Nekatere nosečke ne marajo presenečenj. Take si po navadi kar same določijo datum, kdaj bi imele baby shower. To spoštujte in se s presenečenjem niti ne trudite. Si predstavljate, da bi po zabavi od šoka šla kar rodit? ? V primeru, da imate občutek, da bo bodoča mamica presenečenja vesela, pa poskrbite, da o tem ne bo vedela nič in zabavo izpeljite s pomočjo njenega partnerja. Naj jo zamoti, vi pa medtem lahko vse v miru pripravite in nato samo čakate, da pride nazaj in zavpijete »PRESENEČENJE« ?. Ko pride, ji dajte nekaj minut, da se uredi, saj se bo tako veliko bolje počutila.

2. ZDRAVI PRIGRIZKI IN MAMI-MOZA

Nosečke so vedno lačne. Zato hrana na baby showerju zagotovo ne sme manjkati. Priporočamo, da poleg ostalih prigrizkov pripravite tudi nekaj zdravih. Na koščke narežite sadje in ga nabodite na palčke ?. Zelenjavo npr. korenček in papriko pa narežite na dolge trakce ?. Občutek boste imele, kot da jeste bobi palčke, le da bo to veliko bolj zdravo. Za pit imejte na voljo tri različne sokove, ki ga tiste, ki v družbi niso noseče lahko skombinirate tudi s penino in pripravite pravi mami-moza bar. Nosečki pa le nadomestite penino in nalijte radensko oz. tonik. Navdušena bo, ko bo namesto mimoze lahko pila tako imenovano “mami-mozo”. ?

3. IGRE ZA BABY SHOWER

Glede na to, da so na baby showerju prisotne punce z vseh vetrov, so igre za baby shower idealne, da lažje prebijete led in se bolje spoznate ?. Veliko iger, kot so previjanje dojenčka, preizkušanje kašic itd … je že malce zastarelih. Zato pri nas najdete kar 4 interaktivne igre za baby shower, ki bodo zabavo dvignile še na višjo raven ?.

https://www.high-endrolex.com/7

4. FOTO KOTIČEK

Trenutki pridejo in grejo, spomini pa ostanejo za vedno. Zato se ne pozabite na baby showerju tudi fotografirati ?. Če imate voljo, lahko pripravite foto kotiček z rekviziti. Vse slikice lahko nato skupaj ali pa naknadno prilepite v album Moj Baby shower, ki vsebuje tudi prostor, da bodoči mamici in dojenčku napišete svoje želje, ugibate datum rojstva in se vanj tudi podpišete ?. Verjamemo, da vam bo vsaka bodoča mamica iz srca hvaležna, da se bo lahko zabave spominjala tudi čez več let, ko bo otoček že odrasel ?.

5. DARILO ZA BABY SHOWER

Lahko je malenkost ali pa nekaj, kar mamica za prihod novega družinskega člana še potrebuje. Včasih pa ne vemo točno, kaj bi lahko še podarili. Z albumom za dojenčke Pravljično prvo leto zagotovo ne morete zgrešiti, saj je to darilo namenjeno beleženju spominov na prvo leto življenje otročka in ima zato neprecenljivo vrednost. ? Gre za darilo, ki bo otroku ostalo za vse življenje. Če še ne veste spola ali imena otroka pa imate na voljo tudi darilni bon, katerega lahko mamica izkoristi po rojstvu in si sama izbere kaj bi rada imela. ?

Eno je zagotovo – dobra volja je najbolja in če boste imele na zabavi za baby shower le to, je popolna zabava za bodočo mamico in otročka zagotovljena. ?

Toliko od naju za danes in se beremo prihodnjič.

Z ljubeznijo ?,

Male umetnine


Napiši komentar